SAMANTHA STEENWIJK
Lieveling, Wat Hou Ik Van Jou

BIOGRAFIE SAMANTHA STEENWIJK

Samantha Steenwijk, geboren op 12 april 1986 in Voorburg, is een Nederlandse zangeres die in de Nederlandse muziekwereld steeds meer weerklank vindt. Haar muzikale reis begon op 16-jarige leeftijd toen ze haar allereerste talentenjacht won in Den Haag. Hoewel ze altijd al zong, waren het haar ouders die haar opgaven voor deze wedstrijd. Deze overwinning leidde tot optredens in cafés en op 23-jarige leeftijd bracht ze haar eerste liedje uit.

Een kantelpunt in haar carrière was haar deelname aan ‘The Voice’. Hoewel ze al zong, was het moeilijk voor haar om bekendheid te vergaren als volkszangeres. Maar met haar vertolking van een volksliedje tijdens ‘The Voice’ en de druk op de knop van Anouk, veranderde alles. Haar eerdere optredens in kroegjes legden een basis; ze leerde daar hoe ze elk publiek kon meekrijgen. Het entertainen van mensen is immers het belangrijkste facet van hun vak. ‘The Voice’ opende echter de deuren naar grotere podia en markeerde het echte begin van haar professionele reis in de muziekwereld.

Samantha’s inspiratie voor muziek is veelzijdig en diep geworteld. Haar liefde voor zingen is onmiskenbaar, maar ze haalt ook kracht uit haar bewondering voor artiesten zoals Tina Turner. De dynamiek en kracht van Tina’s optredens dienen als een bron van energie voor Samantha.

Samantha haalt inspiratie voor haar liedjes uit de gedachten en gevoelens van mensen. Ze luistert naar hun verhalen en vertaalt deze naar vrolijke of ontroerende liedjes. Tot op heden markeren haar deelnames aan ‘The Voice’ en ‘Holland Zingt Hazes’ de meest gedenkwaardige momenten in haar carrière. Haar optreden bij ‘Holland Zingt Hazes’, waar ze het nummer “Ik leef mijn eigen leven” mocht vertolken, vervulde haar met een immense trots. 

Naast haar passie voor muziek, verschijnt ze regelmatig op televisie. Ze is vaste gast bij Secret Duets en was eerder te zien in The Masked Singer als de kameleon. Bovendien heeft ze Dancing With The Stars en De Verraders gewonnen. Daarnaast was ze de afgelopen jaren vaak te zien bij RTL Boulevard.

VIDEO'S

BOEK SAMANTHA STEENWIJK NU

PETER LOREE
Winkelwagen
Scroll naar boven