RENÉ KARST
Liever Te Dik In De Kist

BIOGRAFIE RENÉ KARST

Hij treedt jarenlang op met zijn moeder onder de naam Duo Karst. Dit duo wordt in de kleinkunstscene gewaardeerd om hun Drentse liedjes met prachtige teksten. Samen brengen ze 25 albums uit waarvan er eentje zelfs de gouden status bereikt. Na dertig jaar op de bühne doet zijn moeder een stapje terug.


René besluit vervolgens om te gaan zingen in het Nederlands. Met feestpop het publiek veroveren. Theaterzalen worden ingeruild voor feestcafé’s en mega piratenparty’s, en met succes!
In 2007 ontstaat het liedje ‘Supergave Tijd’. Een hit is geboren. René krijgt er zelfs landelijke bekendheid mee. Diverse albums en succesvolle singles volgen. De gekte breekt echter pas écht los als René samen met goede vriend Stef Ekkel de megahit ‘Liever Te Dik In De Kist’ schrijft. Deze ultieme feesthit, inmiddels goed voor meer dan 16 miljoen views op YouTube, wordt de hit van het jaar en Stef en René zien iedere feesttent van binnen en buiten.


Eind 2018 slaat René een nieuwe weg in en tekent een contract bij platenmaatschappij Dino. Met een nieuw team brengt hij singles als ‘Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet’, ‘Kurkentrekker (met Donnie)’ en dé hit van 2019 ‘Atje Voor De Sfeer’ uit. Ook op radio en tv valt René op. Zo heeft hij een wekelijks item in ‘De Ochtendshow Met Frank Dane’ op Radio 538 en is hij te zien in tv programma’s als ‘All Together Now’, ‘De Alleskunner VIPS’ en ‘Weet Ik Veel’.


Wie googelt op zijn naam, vindt een veelzijdig persoon. Naast artiest is René namelijk ook schrijver van liedjes voor Nederlandse artiesten als Frans Duijts en Wolter Kroes. Ook zet hij zich in voor goede doelen als Stichting Lezen & Schrijven en maakt hij af en toe een uitstapje naar het theater met kleine liedjes.


De optredens van René Karst zijn populair. Als geen ander weet ‘de man met de groene bril’ zijn repertoire namelijk aan te passen aan zijn publiek, iets wat hem uniek in zijn soort maakt en zeer gewaardeerd bij collega artiesten.

VIDEO'S

BOEK RENÉ KARST NU

PETER LOREE
Winkelwagen
Scroll naar boven